HobbyKulinaria

Gotuj z Rudzielcem. Co zrobić z rosołu z wczoraj? Nie tylko pomidorowa….

“Jutro znowu będzie pomidorowa, zrobiona z rosołu z wczoraj…”

Kiedy znudzi Ci się już pomidorowa, czas na rosół po tajsku..

 

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: ok 3-4

Składniki:

  • litr bulionu (pozostałości po rosole z niedzieli)
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 300 g brokuła
  • puszka mleka kokosowego
  • dwie marchewki
  • 200g fasolki szparagowej
  • 150 g zielonego groszku
  • curry
  • limonka
  • odrobina sosu rybnego i sojowego
  • kolendra

 

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy na średniej wielkości kostkę.

Bulion podgrzewamy, następnie dodajemy kurczaka i fasolkę, brokuła oraz groszek.

Gotujemy ok 15 min.

Dolewamy mleczko kokosowe, sos rybny i sojowy, dalej gotujemy.

Dodajemy sok wyciśnięty z limonki.

Zupę możemy podać posypaną kolendrą, jeśli ktoś lubi

Smacznego Natalia!

Po więcej przepisów i inspiracji zapraszam na mój kanał na YouTube > 

 

 

 

Facebook Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *