Gotuj z Rudzielcem. Co zrobić z rosołu z wczoraj? Nie tylko pomidorowa….
“Jutro znowu będzie pomidorowa, zrobiona z rosołu z wczoraj…”
Kiedy znudzi Ci się już pomidorowa, czas na rosół po tajsku..
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: ok 3-4
Składniki:
- litr bulionu (pozostałości po rosole z niedzieli)
- 500 g piersi z kurczaka
- 300 g brokuła
- puszka mleka kokosowego
- dwie marchewki
- 200g fasolki szparagowej
- 150 g zielonego groszku
- curry
- limonka
- odrobina sosu rybnego i sojowego
- kolendra
Sposób przygotowania:
Kurczaka kroimy na średniej wielkości kostkę.
Bulion podgrzewamy, następnie dodajemy kurczaka i fasolkę, brokuła oraz groszek.
Gotujemy ok 15 min.
Dolewamy mleczko kokosowe, sos rybny i sojowy, dalej gotujemy.
Dodajemy sok wyciśnięty z limonki.
Zupę możemy podać posypaną kolendrą, jeśli ktoś lubi
Smacznego Natalia!
Po więcej przepisów i inspiracji zapraszam na mój kanał na YouTube >
Facebook Comments