HobbyKulinaria

Pasta jajeczna – tym zaskoczysz domowników nie tylko na śniadanie [PRZEPIS]

Jeśli znudziła Wam się jajecznica, to dziś mam dla Was pomysł, na pyszne śniadanie, oczywiście z jajem, ale troszkę w innej odsłonie, mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu.

Przepis:

– 600g wędzonego łososia

Zapraszam po więcej przepisów na mój kanał YouTube
– garść posiekanego szczypiorku
– 40g czerwonej papryki
– sok z limonki
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– świeżo zmielony pieprz
* 4 jaja
* 2 łyżki octu (10%)
* szczypta soli
* 1L wody
Wędzonego łososia bardzo drobno posiekać, to samo zrobić z szczypiorkiem. Paprykę pokroić w kostkę, wszystko umieścić w jednym naczyniu, dodać sok z połowy limonki, jogurt naturalny i szczyptę świeżo zmielonego pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Pasta jest już gotowa. Czas na jaja poszetowe, jaja gotujemy po kolei, bez skorupek. Jajo gotujemy na wolnym ogniu, robimy wir łyżką, po czym wbijamy jajo. Aby jaja poszetowe wyszły idealne, pamiętaj o proporcjach- na 1L wody dajemy szczyptę soli i dwie łyżki octu. Jajo gotujemy przez 3 min, białko będzie idealnie ścięte a żółtko będzie mieć prawidłową gęstość. Pastę nakładamy na pieczywo, a na wierzch kładziemy jajo poszetowe.

Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM

Marzena

Facebook Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *