HobbyKulinaria

Jajko na chmurce – śniadanie mistrzów, nie tylko dla dzieci [PRZEPIS]

Bułeczka z sezamem, szyneczka, awokado…i do tego jajko na chmurce. Jedząc, czułam się jak w niebie.

Przepis na jajko na chmurce:
– 2 jajka
– sól
Piekarnik rozgrzej do 180ºC, żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Na blachę pokrytą papierem do pieczenia wyłóż 2 porcje ubitej piany. Kształtem powinny przypominać chmurki. Za pomocą łyżki zrób w każdej niewielkie wgłębienie, do którego później włożysz żółtko.
Piecz około 3 minuty. Po upływie tego czasu, otwórz piekarnik i we wgłębienia włóż po jednym żółtku i ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 3 minuty. Następnie gotowe jajka przełóż na bułeczki z ulubionymi dodatkami i zachwycaj się smakiem.

Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM

Marzena

Facebook Comments