Makrela na kanapki. Szybki domowy przysmak nie tylko na śniadanie [PRZEPIS]
Pyszne i bardzo pożywne smarowidło, z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki.
Przepis:
– 100g wędzonej makreli
– 2 jajka ugotowane na twardo
– 2 łyżki majonezu
– 1 mała szalotka
– 2 małe ogórki kiszone
– garść posiekanych liści pietruszki
– szczypta soli
– szczypta świeżo zmielonego pieprzu
Makrele, jajka, oraz majonez umieszczamy w miseczce, po czym rozgniatamy wszystko dokładnie widelcem. Następnie do miseczki dodajemy posiekaną cebulkę i pietruszkę, pokrojone w kostkę ogórki kiszone, oraz szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe smarowidło, podajemy na świeżym pieczywie, możemy je również skropić sokiem z cytryny.
Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM
Marzena
Facebook Comments
Pycha dzis mialam zrobic paste, a akurat mam makrelke. Wyprubuje ten przepis😋😋