HobbyKulinaria

Domowa pasta jajeczna, nie tylko na śniadanie [PRZEPIS]

Błyskawiczna w przygotowaniu, kremowa i bardzo smaczna pasta jajeczna, to doskonały sposób na urozmaicenie śniadania, lunchu lub kolacji.

Przepis:

– 5 jaj
– 100g sera feta
– 100g wędzonego filetu z kurczaka
– łyżka majonezu
– szczypta soli
– świeżo zmielony pieprz

Dodatkowo: oliwki, papryka, rzodkiewka lub szczypiorek.

Ugotowane na twardo jaja utłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Do jaj dodajemy rozgnieciony widelcem ser feta, pokrojony w kostkę filet z kurczaka, majonez, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Pastę podajemy z ulubionym pieczywem i dodatkami.

Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM

Marzena

ps. Zapraszam także na mój kanał w serwisie YouTube

Facebook Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *