HobbyKulinaria

Pieczeń rzymska z jajkiem. Na obiad i na kanapki [PRZEPIS]

Moja pieczeń wygląda i smakuje świetnie. Znakomicie nadaje się na obiad, pysznie smakuje również na kanapce.

Przepis:
– 500g mięsa mielonego z wieprzowiny
– 500g mięsa mielonego z wołowiny

– 5 jajek ugotowanych na twardo

Zapraszam po więcej przepisów na mój kanał YouTube
– 2 jajka surowe
– 1 cebula
– 1 marchewka
– 2 ząbki czosnku
– duża garść pokrojonej w kostkę czerwonej papryki – 5 dużych pieczarek
– 1 łyżka musztardy
– 1 łyżka masła
– sól
– pieprz
– przyprawa do mięs prymat
– 1 łyżeczka majeranku
– 1 łyżka bułki tartej
Zacznij od wymieszania w misce ze sobą mięs. Następnie możesz obrać, pokroić w kostkę i ugotować marchewkę. Teraz obierz i poszatkuj drobno cebulę, pokrój w kostkę pół nie dużej papryki, oraz to samo zrób z pieczarkami. Wszystkie trzy składniki umieść na rozgrzanej patelni, podsmażaj wszystko na maśle, po krótkiej chwili dodaj czosnek przepuszczony przez praskę.
Kiedy składniki są dość dobrze podsmażone, wystudź je i przełóż do miski w której znajduję się mięso.
Następnie dodaj do całości ugotowaną przestudzoną marchewkę, surowe jajka, musztardę, masło, sól, pieprz, majeranek, oraz przyprawę do mięs prymat.
Całość dobrze wymieszaj i odstaw na kilka minut do lodówki.
Obierz ze skorupek piec ugotowanych wcześniej jajek.
Przygotuj formę, nasmaruj ją od środka masłem i obsyp bułką tartą. Dno formy wypełni 1/3 farszu mięsnego, ułóż na nim ugotowane na twardo jajka i osądź je w mięsie, dodaj resztę farszu i uformuj górkę. Całość posmaruj musztardą.
Formę z pieczenią umieść w piekarniku nagrzanym do 180 C, piecz około 50 min.

Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM

Marzena

Facebook Comments

Jeden komentarz do “Pieczeń rzymska z jajkiem. Na obiad i na kanapki [PRZEPIS]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *