HobbyKulinaria

Pieczone skrzydełka w odlotowym smaku [PRZEPIS]

Przyprawione, aromatyczne i pyszne. Najlepiej zamarynować skrzydełka, na kilka godzin przed pieczeniem.

Przepis:
– 1kg skrzydełek
– 2 łyżki sosu sojowego
– 2 łyżki syropu klonowego
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
– 1 łyżeczka oregano
– 5 łyżek płynnego masła
– 3 cebule czerwone
– sól
– pieprz
Skrzydełka umyj, osusz i usuń z nich lotki, następnie oprusz je solą i pieprzem. Wymieszaj ze sobą resztę składników, wraz z posiekaną w piórka cebulą. Do powstałej marynaty dodaj wcześniej przygotowane skrzydełka. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj, tak aby każde skrzydełko było dokładnie obtoczone w przyprawach. Skrzydełka przełóż na blachę lub do naczynia żaroodpornego, piecz pod przykryciem, co jakiś czas polewając je powstałym tłuszczem. Piecz w temperaturze 200 C przez około 60-70 minut.

Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM

Marzena

PS. Zapraszam także na mój kanał w serwisie YouTube >>>

Facebook Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *