HobbyKulinaria

Śledzie które podbiją świąteczny stół [PRZEPIS]

Śledzie w śmietanie z jabłkiem, ogórkiem konserwowym i cebulą.

Przepis;
– 6 płatów śledziowych a’la matias
– 1 duża cebula
– 4 ogórki konserwowe
– 1 kwaśne jabłko
– 300g śmietany 18%
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– szczypta pieprzu
Na kilka godzin przed przygotowaniem całości, należy wymoczyć śledzie w wodzie przez około 3-4h. Po wymoczeniu, śledzie kroimy w mniejsze kawałki i przekładamy je do naczynia, po czym dodajemy do nich pokrojone w kostkę jabłko, ogórki i cebulę, oraz śmietanę, jogurt i szczyptę pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, a następnie tak przygotowane śledzie odstawiamy na noc do lodówki, aby się przegryzły.

Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM

Marzena

ps. Zapraszam także na mój kanał w serwisie YouTube
Facebook Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *