Śledzie które podbiją świąteczny stół [PRZEPIS]
Śledzie w śmietanie z jabłkiem, ogórkiem konserwowym i cebulą.
Przepis;
– 6 płatów śledziowych a’la matias
– 1 duża cebula
– 4 ogórki konserwowe
– 1 kwaśne jabłko
– 300g śmietany 18%
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– szczypta pieprzu
Na kilka godzin przed przygotowaniem całości, należy wymoczyć śledzie w wodzie przez około 3-4h. Po wymoczeniu, śledzie kroimy w mniejsze kawałki i przekładamy je do naczynia, po czym dodajemy do nich pokrojone w kostkę jabłko, ogórki i cebulę, oraz śmietanę, jogurt i szczyptę pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, a następnie tak przygotowane śledzie odstawiamy na noc do lodówki, aby się przegryzły.
Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM
Marzena
ps. Zapraszam także na mój kanał w serwisie YouTube
Facebook Comments