KulinariaUroda i zdrowiezdrowie

Groźne pieczywo z marketów? Zwróć na to uwagę!

Pieczywo z supermarketów jest tanie i apetyczne. Wygląd i smak może jednak zwodzić. Jak wykazują badania, może ono być ogromnym zagrożeniem dla zdrowia.

r e k l a m a

O pieczywie z supermarketów dużo się mówi. Atrakcyjny wygląd i cena może skrywać jednak wielkie zagrożenie dla zdrowia.

Poza tym, że jest ono często przygotowywane z mrożonych półproduktów badania wykazały, że aż 70 procent klientów dotyka go przed zakupem sprawdzając świeżość.

Takie zachowania powodują pozostawianie na produktach ogromne ilości bakterii i brudu. Bakterie, wirusy, zanieczyszczenia stałe to duże zagrożenie dla zdrowia. Pieczywo takie podczas spożycia nie różni się smakiem i wyglądem od „czystego”, jednak powoduje wchłanianie ogromnych ilości niebezpiecznych substancji.

Także sięgając po pieczywo bez rękawiczek, nieunikniona jest styczność z innymi produktami które zostają zanieczyszczone.

Źródło: pp

fot. ilust.

Facebook Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *