Koniec śniadaniowej nudy! Od dziś pokochasz jajka w stylu szakszuka [PRZEPIS]
Szakszuka, czyli jaja w sosie pomidorowym z przyprawami i dodatkami. Pomysł na szybkie i pożywne śniadanie.
Przepis:
– kilka kolorowych pomidorków koktajlowych
– 0.5 papryki żółtej
– kilka liści świeżej bazylii
– łyżeczka masła
– 2 jajka
– sól
– pieprz
– bekon jako dodatek
Pomidorki oraz paprykę pokroić w kostkę, liście bazylii posiekać, wszystko przełożyć na rozgrzaną patelnię, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i intensywnie smażyć na większym ogniu przez około 3 minuty. Do podsmażonych pomidorów wbić jajka, doprawić je solą i pieprzem. Przykryć i gotować je przez około 3 minuty, lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Podawać ze świeżą bazylią i bekonem, oraz pieczywem.
Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM
Marzena
Facebook Comments