Zaskocz domowników super puszysta i delikatną jajecznicą
Jajecznica to najpopularniejsza potrwa śniadaniowa. Wydaje się, że nie może zaskoczyć. Okazuje się, że sekret tej najlepszej znają nieliczni a jej smak i konsystencja może zaskoczyć domowników i gości.
Jajecznica, jajka, szczypiorek lub cebula, boczek, przyprawy i gotowe… To najpopularniejsza potrawa śniadaniowa w Polsce. Jak się okazuje jajecznica ma swoje sekrety a poznając je możesz zaskoczyć swoich domowników i gości.
Sekret puszystej i delikatnej jajecznicy kryje się w cytrynie. Użycie cytryny i skropienie nią jajek przed dodaniem na patelnię powoduje, że białko nie ścina się za mocno. Dzieje się tak dzięki zawartości kwasu z cytryny.
Różnica pojawia się nie tylko w konsystencji i delikatności potrawy ale i smaku. Delikatna kwaskowatość może podkreślić smak samych jajek i dodatków. Warto jednak stosować kwasek z cytryny z umiarem. Do otrzymania pożądanego efekty wystarczy kilka kropel.
Źródło: pp
fot. ilust.
Facebook Comments