Pstrąg z serem halloumi – popisowe danie którym zachwycisz gości [PRZEPIS]
Dziś mam dość intensywny dzionek, ale pozytywne nastawienie mnie nie opuszcza. Jeśli masz czasem ochotę, na coś efektownego na talerzu, ale nie chcesz, aby to było czasochłonne w przygotowaniu, to ten przepis jest idealny dla Ciebie.
Pstrąg tęczowy pieczony w piekarniku, w towarzystwie sera halloumi.
Przepis:
– 2 pstrągi tęczowe
– pieprz
– sól
– sok z cytryny
– 1 limonka
– liście bazylii
– 1 łyżka płynnego masła
– 2 opakowania sera halloumi
– pomidorki koktajlowe
Pstrągi pozbawić łusek, umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Do środka każdej z ryb, włożyć po dwa plastry limonki i garść liści bazylii. Pstrągi skropić płynnym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec bez przykrycia w temperaturze 200⁰C z funkcją termoobiegu przez 20 minut.
Ser halloumi pokroić w plastry, na patelni rozgrzać trochę oliwy, ser smażyć z dwóch stron do momentu aż się zarumieni. Tak przygotowane danie podajemy z liśćmi świeżej bazylii i pomidorkami koktajlowymi .
Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM
Marzena
Facebook Comments