HobbyKulinaria

Sekret najlepszych żeberek… [PRZEPIS]

Żeberka pieczone w rękawie, z grilla, gotowane, duszone, z piekarnika… wszystkie są przepyszne. A jeśli jeszcze uda ci się uzyskać soczyste, łatwo odchodzące od kości mięso, to już poezja smaku.  Nie jest to wcale takie trudne – tajemnica tkwi w odpowiedniej marynacie. Do wszystkich żeberkomaniaków…takich żeberek jeszcze nie jedliście, wasze kubki smakowe oszaleją. Ten przepis znam od lat i jest on niebywałym hitem, w moim domu.

Przepis :
– 2kg żeberek
– 1szk keczupu
– 2 łyżki octu
– 2 łyżki cukru trzcinowego
– 2 łyżki sosu sojowego
– 2 łyżki musztardy
– 6 ząbków czosnku
– 2 cebule
– sól
– pieprz
Żeberka osolić i opieprzyć z dwóch stron, umieścić je w misce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przepuszczony przez praskę, oraz resztę składników. Dokładnie wszystko wymieszać i umieścić na noc w lodówce. Następnego dnia obsmażyć każde żeberko na patelni, po czym przełożyć wszystko do brytfanny. Piec pod przykryciem z funkcją termoobiegu przez 2h i 30min w temperaturze 180⁰C. Ostatnie 30min, piec bez przykrycia❤️.

Życzę smacznego i zapraszam po więcej przepisów na moje media społecznościowe: FACEBOOK, INSTAGRAM

Marzena

PS. Zapraszam także na mój kanał w serwisie YouTube >>>

Facebook Comments

Jeden komentarz do “Sekret najlepszych żeberek… [PRZEPIS]

  • Dziękuję za przepis, wypróbowałam i wyszlo przepysznie ! ❤️

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *